top of page
Artboard 1 copy 6.png

Consells per a la cerca d'ocupació: aturats de llarga durada

El nombre de persones treballadores en situació de desocupació va patir un gran impacte amb l'arribada de la Covid 19 i un dels col·lectius més castigats van ser aquells aturats de llarga durada. Quan parlem d'un aturat de llarga durada són totes aquelles persones desocupades que fa més d'un any que estan buscant una oportunitat laboral per les dificultats de reintegrar-se de nou en el mercat.


Segons un estudi, el 49% dels aturats són de llarga durada. Unes dades molt preocupants tenint en compte el benestar individual de les persones afectades.


Què és un aturat/da de llarga durada?

Es considera una persona desocupada de llarga durada quan fa més d'un any que està buscant activament una feina. A vegades, també podem trobar a persones que sobrepassin els dos anys.


Un dels millors consells que podem oferir-te és que mantinguis una actitud positiva durant tot el període de cerca, deixar a un costat el desànim i la desconfiança. En aquest sentit, és una actitud que no agrada a moltes empreses malgrat la situació.


Una de les majors barreres per a totes aquelles persones amb una elevada experiència professional, és la falta d'empatia per part de les organitzacions i les polítiques poc favorables per a perfils més sènior.


A continuació, detallem alguns consells:

1. Actualitza el teu currículum

Si veiem que la nostra candidatura no passa pels filtres de selecció, hem de plantejar-nos un canvi amb l'objectiu de crear un perfil més atractiu, introduir noves habilitats, formació especialitzada, etc. En el cas de les persones majors de 50 anys, compten amb una elevada experiència professional que haurem de destacar.


2. Afegeix valor al teu perfil

Els períodes d'inactivitat prolongada poden causar una certa desconfiança de cara a una entrevista de treball, però hem de saber superar aquest obstacle i incloure a la nostra candidatura aspectes de la nostra vida personal que hagin contribuït en l'àmbit professional. No tot serà negatiu. Observa que és el que estan demanant en altres candidatures, quins són els requisits que més demanen les empreses i valora la possibilitat d'adquirir-los. És molt important actualitzar-se i demostrar a les organitzacions que estàs disposat a aprendre, adquirir noves habilitats i competències. Intentem pal·liar els nostres punts més febles i incorporant de nous.


3. Optimitza els teus comptes de xarxes socials

Totes les persones poden estar presents a les xarxes socials, des d'un advocat/a fins a un mecànic/a de vehicles industrials. Planteja't estar actiu en alguna d'elles, per exemple Linkedin. No totes les xarxes socials serveixen per al mateix, però establir una xarxa de contactes sempre és una bona opció. Mai se sap qui t'estarà veient i cap a on arriba el teu contingut!


4. Pren-te el teu temps per a descansar

Estar en situació de desocupació no significa que hagis d'estar tot el dia connectat. També tens dret a descansar, prendre't el teu temps per practicar esport, cuinar, fer networking, plantejar-te nous reptes, fer voluntariat, etc. En moltes ocasions solen aparèixer noves oportunitats en el moment menys esperat.


5. Actitud positiva

Tenir una actitud positiva davant de situacions complicades sabem que no és fàcil. No obstant això, moltes empreses tenen en compte alguns factors per determinar la persona seleccionada.


A Connect Ett volem donar visibilitat als perfils que, a vegades per experiència o per edat, es trobin amb més obstacles durant un procés de selecció. Contacta amb nosaltres i t'acompanyarem durant la cerca d'ocupació!
Opmerkingen


bottom of page